JADŁOSPIS OD 08.05.2023 DO 19.05.2023
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
08.05 Pon . |
Kawa zbożowa (kawa zbożowa , mleko ,cukier). Chleb żytni z masłem,wędlina, Sałata pomidor (papryka ogórek) |
Zupa ogórkowa z ziemniakami(kurczak ogórek kiszony marchew,pietruszka,cebula,natka,śmiet18%). Makaron z serem białym i truskawkami . Kompot(mieszanka owoców mrożonych). |
Bułka pszenna ,masło ,dżem wiśniowy ,mleko..mus owocowo-warzywny. |
Ok Kcal872,94 Białko33,98g Tłuszcz22,66g Węglow127,55g |
09.05 Wt. |
Płatki owsiane na mleku. Bułka pszenna z masłem powidło. Herbata(napar z czarnej herbaty z cukrem i cytryną).Jabłko (papryka ogórek kiszony) |
Zupa meksykańska(kurczak ,mieszanka meksykańska warzyw mrożonych ,marchew , pietruszka ,cebula ,ziemniaki ,śmietana 18%). Ryż z jarzynami(kukurydza groszek) ,eskalopki drobiowe(filet drobiowy ,mąka, jaja ,olej).Surówka z marchewki i jabłka. Kompot(mieszanka owoców mrożonych). |
Budyń owocowy(budyń w proszku,mleko) Chałka z masłem.
|
Ok Kcal929,96 Białko32,20 Tłuszcz23g Węlow143,20g |
10.05 Śr. |
Kawa zbożowa(kawa zbożowa ,mleko, cukier).Chleb żytni ,masło, wędlina ,ogórek kiszony .Banan. (pomidorki koktajlowe).
|
Zupa jarzynowa(kurczak ,marchew,pietruszka, cebula,miesz.warzyw 8-skł ,natka,śmietana 18%). Racuchy drożdżowe z jabłkiem(mleko ,mąka, cukier ,drożdże ,jabłko ,jaja ,olej). Kompot(mieszanka owoców mrożonych). |
Chleb wieloziarnisty masło ,ser żółty, pomidor.,szczypiorek kawa z mlekiem. Mleko smakowe |
Ok Kcal 968,81 Białko32,98g Tłuszcz32,15g Węglow121,30g |
11.05 czw. |
Ryż na mleku. Chleb żytni,masło,twarożek ziarnisty Herbata(napar z czarnej herbaty z cukrem i cytryną).Jabłko (marchewka papryka) |
Zupa pomidorowa z pęczakiem(kurczak pęczak marchew,pietruszka ,cebula ,natka,przec pomid.śmietana) Ziemniaki,schab duszony w sosie własnym,surówka z czerwonej kapusty. Kompot(mieszanka owoców mrożonych). |
Pudding z kaszy kukurydzianej z sosem truskawkowym.(kasza kukurydziana ,mleko ,truskawki, miód ,mąka ziemniaczana ,cukier).herbatniki |
Ok Kcal 956,55 Białko 40,61 Tłuszcz 28,71 Węglow 128,74 |
12.05 Pt. |
Kakao(kakao naturalne ,mleko). Chleb żytni ,masło ,filet z makreli w pomidorach .Jabłko. (papryka,ogórek)
|
Zupa grysikowa(kurczak ,marchew,por,seler, pietruszka ,cebula ,kasza manna,kap.włoska). Ziemniaki ,kotleciki jajeczne(jaja,bułka czerstwa,bułka tarta,cebula,olej) ,surówka z kapusty pekińskiej z marchewką,cebulką i majonezem.Kompot.
|
Maślankabananowa (maślanka naturalna banan miód wielokwiatowy). Bułeczka maślana.
|
Ok Kcal 996,72 Białko 30,94g Tłuszcz 38,26g Węglow 124,94g |
15.05 pon |
Płatki kukurydziane na mleku. Chleb żytni ,pasta jajeczna ze szczypiorkiem. Herbata(napar z czarnej herbaty z cukrem i cytryną).Banan papryka |
Zupa pieczarkowa(kurczak ,pieczarki ,marchew , cebula ,pietruszka k.pęczak ,śmietana 18%). Ryż z truskawkami i bitą śmietaną truskawkową(mleko ,jaja ,mąka,cukier,truskawki mrożone,olej,). Kompot(mieszanka owoców mrożonych). |
mleko Ciasto kakaowe z serem wyrób własny. Mus owowcowy
|
Ok Kcal 904,46 Białko 26,02 Tłuszcz 28,94 Węglow 129,97 |
16.05 Wt. |
Kakao(mleko ,kakao naturalne). Bułka pszenna ,masło ,serek homogenizowany .Jabłko (marchewka ogórek). |
Barszcz czerwony z łazankami(kurczak buraki marchew pietruszka cebula natka). Ziemniaki ,kurczak pieczony w ziołach, Fasolka żółta szparagowa gotowana. Kompot(mieszanka owoców mrożonych). |
Sałatka owocowa z bitą śmietanką i Mleko waniliowe Pieczywo chrupkie. |
Ok Kcal 985,34 Białko 47,40 Tłuszcz 26,34 Węglow 102,71 |
17.05 Śr. |
Płatki jęczmienne na mleku. Bułka wieloziarnista ,masło dżem Owocowy Herbata Banan pomidorki koktajlowe. |
Zupa grochowa(kiełbasa ,groch ,marchew , cebula ,pietruszka ,natka ,makaron zacierka ). Ryż z jabłkami(ryż ,jabłko ,cynamon ,masło cukier). Kompot(mieszanka owoców mrożonych). |
Chleb żytni z masłem ,wędlina sałata papryka Kawa zbożowa z mlekiem. Jogurt owocowy |
Ok Kcal 990,84 Białko 39,61 Tłuszcz 30,29 Węglow 133,42 |
18.05 czw |
Kakao (kakao naturalne mleko cukier) Chleb pszenny ,masło ,ser żółty , pomidor,szczypiorek sałata Herbata(napar z czarnej herbaty z cukrem i cytryną).Jabłko.ogórek kisz. |
Zupa neapolitańska(kurczak ,marchew ,cebula , pietruszka,natka,ziemniaki,żółtko jaja,ser żółty) Kasza gryczana ,zrazy wieprzowo-wołowe(szynka wieprzowa ,mięso wołowe ,jaja ,cebula ,olej ). Buraczki .Kompot z owoców mieszanych. |
Legumina z sokiem malinowym Chrupki kukurydziane |
|
19.05 Pt. |
Płatki ryżowe z mlekiem. Bułka pszenna z masłem ,serek śmietankowy miód.Jabłko. Papryka ogórek. |
Zupa koperkowa(kurczak ,marchew ,pietruszka cebula ,koperek ,makaron zacierka śmietana18%) Ziemniaki ,dorsz smażony panierowany w jajku i bułce tartej .Surówka z kapusty kiszonej. Kompot(mieszanka owoców mrożonych). |
Kisiel owocowy Drożdżówka z serem
|
|
Pogrubioną czcionką zaznaczono posiłki w których znajdują się alergeny .W naszej kuchni używane są produkty zawierające następujące alergeny pokarmowe :zboża zawierające gluten :pszenica ,żyto ,owies ,orkisz produkty pochodne. Jaja i produkty pochodne(np. panierka). Ryby i produkty pochodne(np. pasty rybne).Składniki zup :seler i produkty pochodne (składniki przypraw).Świeże warzywa i owoce .Produkty mleczne :nietolerancja cukru mlekowego-laktozy ,alergia na białka mleka krowiego. Z przyczyn niezależnych i obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
INTENDENT KUCHARZ DYREKTOR