Witaj na naszej stronie

Gra edukacyjna

Realizowane programy

 

Kliknij w obrazek by otrzymać więcej wiadomości

JADŁOSPIS  OD 20.06.2022 DO 30.06.2022

Lp

            ŚNIADANIE

                               OBIAD

  PODWIECZOREK

 

20.06

Pon.

Kawa zbożowa z mlekiem.

Chleb żytni z masłem,ogórek pomidor

Banan.

Zupa ogórkowa z ryżem(kurczak,marchew,pietruszka,ryż,

cebula,śmietana 18%,natka,ogórek kiszony).

Racuchy drożdżowe z jabłkiem.

Kompot z owoców mieszanych.

Maślanka z bananem.

ok.

926,07

kcal

21.06

wt.

Kasza manna na mleku,bułka wieloziarnista z masłem,powidło śliwkowe,herbata,jabłko.

Rasół z makaronem(kurczak,marchew,cebula,

pęczak,śmietana 18%,natka,przec.pomidorowy,pietruszka).

Ziemniaki,mięso drobiowe gotowane

Mizeria ze śmietaną.

Kompot z owoców mieszanych.

Budyń śmietankowy

(budyń śmietankowy w proszku,mleko)z sokiem malinowym.

 

ok.

980,00

kcal

22.06

śr

Kakao(kakao naturalne,mleko,cukier)

Chleb graham z masłem,wędlina,

pomidor,szczypiorek,jabłko.

Zupa ziemniaczana(kurczak,marchew,pietruszka,

cebula,śmietana 18%,natka ziemniaki)

Makaron,biały ser półtłusty,cukier.brzskwinia.

Kompot z owoców mieszanych.

Mleko.

Weka z masłem dżem owocowy.

ok.

964,73

kcal

23.06

czw

Kakao(mleko,kakao naturalne,cukier).

Bułka wieloziarnista z masłem,pasta z

sera białego ze szczypiorkiem,śmietanka.

Banan.

Zupa pomidorowa z pęczakiem(kurczak,marchew,

pietruszka,cebula,kasza natka przec pomidorowy).

Makaron spagetti z mięsem wołowym w sosie z passaty

pomidorowej z cebulką i przyprawami.Kompot.

Kisiel owocowy.

Chrupki kukurydziane.

ok.

1038,52

kcal

24.06

Pt.

Płatki ryżowe na mleku,chleb pszenno-żytni z masłem,pasta jajeczna ze szczypiorkiem,majonez,jog.naturalny.

Jabłko.herbata.

Zupa kalafiorowa z ryżem(kurczak,marchew,cebula,

pietruszka,brokuły,ryż,śmietana 18%).

Ziemniaki,kotleciki rybne mielone (jaja,bułka zw i tarta,

olej,przyprawy,miruna), surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem,marchewką i cebulką.Kompot.

Pudding z kaszy manny(mleko,kasza manna) sok malinowy.

ok.

1113,48

kcal

 

27.06

Pon.

Kakao(mleko,kakao,naturalne,cukier).

Chleb żytni z masłem,wędlina,

pomidor,szczypiorek,banan.

Zupa pomidorowa z ryżem(kurczak,marchew,pietruszka,

cebula,przec.pomidorowy,ryż,śmietana 18%,natka).

Makaron razowy ze szpinakiem w sosie śmietanowym

Kompot.

Herbata tosty z serem żółtym.

ok.

990,67

kcal

28.06

Wt.

Płatki owsiane na mleku.bułka

ziarnista serek biały

miód wielokwiatowy.

Jabłko.Herbata z cytryną.

Krupnik(kości wieprzowe,marchew,pietruszka,cebula,

por,kap.włoska,seler,natka,kasza pęczak).

Ziemniaki,kotlet schabowy(mąka jaja bułka tarta olej)

Kapusta młoda

Kompot z owoców mieszanych.

Sałatka owocowa

(jabłko,banan,brzoskwinia)

Jogurt naturalny

ok.

906,62

kcal

29.06

Śr.

Kawa zbożowa z mlekiem,chleb pszenno-żytni z masłem,wędlina

Pomidor.

Jabłko.

Zupa grochowa z kiełbasą i zacierką(groch omielany,

marchew,pietruszka,cebula,natka,przyprawy,kiełbasa,

makaron zacierka).

Ziemniaki jajko sadzone .

Kompot z owoców mieszanych.

Jogurt bananowy

(jogurt naturalny,banan,

miód)

chrupki kukurydziane.

ok.

1187,11

kcal

30.06

Czw

Kakao(mleko,kakao naturalne,cukier).

Chleb graham z masłem,ser żółty,

pomidor,szczypiorek.Jabłko.

Zupa neapolitańska(kurczak,marchew,cebula,

pietruszka,śmietana 18,ziemniaki ser jaja).

Ryż mieso z indyka  z porem i marchewką w sosie śmietanowo serowym..Bukiet warzyw gotowany

Kompot z owoców mieszanych.

Mleko chałka z masłem.

 

ok.

1113,48

kcal

 

 

 

 

 

 

Podkreślono posiłki  w których znajdują się alergeny .W naszej kuchni  używane są produkty zawierające następujące alergeny pokarmowe :zboża zawierające gluten :pszenica ,żyto ,owies ,orkisz produkty pochodne. Jaja i produkty pochodne(np. panierka). Ryby i produkty pochodne(np. pasty rybne).Składniki zup :seler i  produkty pochodne (składniki przypraw).Świeże warzywa i owoce .Produkty mleczne :nietolerancja cukru mlekowego-laktozy ,alergia na białka mleka krowiego.

            INTENDENT                                      KUCHARZ                                         DYREKTOR