JADŁOSPIS OD 20.06.2022 DO 30.06.2022
Lp |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
20.06 Pon. |
Kawa zbożowa z mlekiem. Chleb żytni z masłem,ogórek pomidor Banan. |
Zupa ogórkowa z ryżem(kurczak,marchew,pietruszka,ryż, cebula,śmietana 18%,natka,ogórek kiszony). Racuchy drożdżowe z jabłkiem. Kompot z owoców mieszanych. |
Maślanka z bananem. |
ok. 926,07 kcal |
21.06 wt. |
Kasza manna na mleku,bułka wieloziarnista z masłem,powidło śliwkowe,herbata,jabłko. |
Rasół z makaronem(kurczak,marchew,cebula, pęczak,śmietana 18%,natka,przec.pomidorowy,pietruszka). Ziemniaki,mięso drobiowe gotowane Mizeria ze śmietaną. Kompot z owoców mieszanych. |
Budyń śmietankowy (budyń śmietankowy w proszku,mleko)z sokiem malinowym.
|
ok. 980,00 kcal |
22.06 śr |
Kakao(kakao naturalne,mleko,cukier) Chleb graham z masłem,wędlina, pomidor,szczypiorek,jabłko. |
Zupa ziemniaczana(kurczak,marchew,pietruszka, cebula,śmietana 18%,natka ziemniaki) Makaron,biały ser półtłusty,cukier.brzskwinia. Kompot z owoców mieszanych. |
Mleko. Weka z masłem dżem owocowy. |
ok. 964,73 kcal |
23.06 czw |
Kakao(mleko,kakao naturalne,cukier). Bułka wieloziarnista z masłem,pasta z sera białego ze szczypiorkiem,śmietanka. Banan. |
Zupa pomidorowa z pęczakiem(kurczak,marchew, pietruszka,cebula,kasza natka przec pomidorowy). Makaron spagetti z mięsem wołowym w sosie z passaty pomidorowej z cebulką i przyprawami.Kompot. |
Kisiel owocowy. Chrupki kukurydziane. |
ok. 1038,52 kcal |
24.06 Pt. |
Płatki ryżowe na mleku,chleb pszenno-żytni z masłem,pasta jajeczna ze szczypiorkiem,majonez,jog.naturalny. Jabłko.herbata. |
Zupa kalafiorowa z ryżem(kurczak,marchew,cebula, pietruszka,brokuły,ryż,śmietana 18%). Ziemniaki,kotleciki rybne mielone (jaja,bułka zw i tarta, olej,przyprawy,miruna), surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem,marchewką i cebulką.Kompot. |
Pudding z kaszy manny(mleko,kasza manna) sok malinowy. |
ok. 1113,48 kcal |
27.06 Pon. |
Kakao(mleko,kakao,naturalne,cukier). Chleb żytni z masłem,wędlina, pomidor,szczypiorek,banan. |
Zupa pomidorowa z ryżem(kurczak,marchew,pietruszka, cebula,przec.pomidorowy,ryż,śmietana 18%,natka). Makaron razowy ze szpinakiem w sosie śmietanowym Kompot. |
Herbata tosty z serem żółtym. |
ok. 990,67 kcal |
28.06 Wt. |
Płatki owsiane na mleku.bułka ziarnista serek biały miód wielokwiatowy. Jabłko.Herbata z cytryną. |
Krupnik(kości wieprzowe,marchew,pietruszka,cebula, por,kap.włoska,seler,natka,kasza pęczak). Ziemniaki,kotlet schabowy(mąka jaja bułka tarta olej) Kapusta młoda Kompot z owoców mieszanych. |
Sałatka owocowa (jabłko,banan,brzoskwinia) Jogurt naturalny |
ok. 906,62 kcal |
29.06 Śr. |
Kawa zbożowa z mlekiem,chleb pszenno-żytni z masłem,wędlina Pomidor. Jabłko. |
Zupa grochowa z kiełbasą i zacierką(groch omielany, marchew,pietruszka,cebula,natka,przyprawy,kiełbasa, makaron zacierka). Ziemniaki jajko sadzone . Kompot z owoców mieszanych. |
Jogurt bananowy (jogurt naturalny,banan, miód) chrupki kukurydziane. |
ok. 1187,11 kcal |
30.06 Czw |
Kakao(mleko,kakao naturalne,cukier). Chleb graham z masłem,ser żółty, pomidor,szczypiorek.Jabłko. |
Zupa neapolitańska(kurczak,marchew,cebula, pietruszka,śmietana 18,ziemniaki ser jaja). Ryż mieso z indyka z porem i marchewką w sosie śmietanowo serowym..Bukiet warzyw gotowany Kompot z owoców mieszanych. |
Mleko chałka z masłem.
|
ok. 1113,48 kcal |
|
|
|
|
|
Podkreślono posiłki w których znajdują się alergeny .W naszej kuchni używane są produkty zawierające następujące alergeny pokarmowe :zboża zawierające gluten :pszenica ,żyto ,owies ,orkisz produkty pochodne. Jaja i produkty pochodne(np. panierka). Ryby i produkty pochodne(np. pasty rybne).Składniki zup :seler i produkty pochodne (składniki przypraw).Świeże warzywa i owoce .Produkty mleczne :nietolerancja cukru mlekowego-laktozy ,alergia na białka mleka krowiego.
INTENDENT KUCHARZ DYREKTOR