Jadłospis

JADŁOSPIS  OD 02.04.2024 DO 12.04.2024

Pon

01.04

 

 

                        ŚWIĘTO

 

   

Wt.

02.04

Kawa zbożowa z mlekiem.Chleb żytni

z masłem,serek biały ziarnisty ze szczypiorkiem i

Jabłko ogórek papryka

Zupa grysikowa(kurczak,kasza manna,

marchew,pietruszka,cebula,por,seler,

kapusta włoska,natka).

Ziemniaki ,filet z indyka duszony ,

Sur. kap.pekińska,marchew,cebula,

papryka sos majonezowo-jog. Kompot.

Kakao(mleko,kakao naturalne,

cukier).

Ciasto marchewkowe-wyrób własny(jaja masło mąka cukier prosz soda cynamon marchew)

Kcal 868,02

Białko33,66

Tłuszcz29,75

Węglow110,52

Śr.

03.04

Płatki kukurydziane na mleku.

Bułka pszenna z masłem,miód wielokwiatowy.Napar z czarnej herbaty z cukrem i cytryna.

Banan  ogórek papryka

Zupa brokułowaz ryżem(kurczak,ryż biały,

marchew,pietruszka,cebula,brokuł

śmietana 18%).

Ziemniaki,jajko sadzone,mizeria ze śmietanką.Kompot z owoców mieszanych.

Chleb wiejski(pszenno-żytni)

z masłem,wędlina ,pomidor.

Kawa zbożowa z mlekiem.

Kcal 945,43

Białka32,26

Tłuszcze31,65

Węglow128,30

Czw.

04.04

Kakao(kakao naturalne ,mleko,cukier).

Chleb wieloziarnisty ,masło,pasta jajeczna ze szczypiorkiem(jajkogotowane,majonez,

jogurt naturalny,szczypiorek).

Jabłko ogórek papryka

Zupa jarzynowa(kurczak,ryż,miesz warz

mroż,marchew,pietruszkcebula,śmietana18)

ziemniaki kotlet drobiowy (filet drobiowy jajaj olej mąka przyprawy bułka tarta)

Sałatka z pomidorów z cebulką i śmietaną.

Kompot z owoców mrożonych

Chleb wieloziarnisty

z masłem,ser żółty,pomidor.

Kawa zbożowa z mlekiem.

Kcal 985,04

Białka41,19

Tłuszcze42,18

Węglow 104,58

Pt.

05.04

Kawa zbożowa z mlekiem

Chleb żytni z masłem konserwa rybna

Jabłko ogórek pomidor papryka

Zupa koperkowa z ryżem(kurczak marchew

pietruszka cebula śmietana 18%)

Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem

śmietanką i serem i dynią

Kompot z owoców mieszanych.

Maślanka naturalna z bananem i miodem

Chałka z masłem

 

Kcal 832,44

Białka28,06

Tłuszcze26,03

Węglow116,96

Pon.

08.04

Płatki ryżowe na mleku na mleku.Bułka pszenna z masłem,powidło śliwkowe.

Napar herbaty z melisy z cytryną i cukrem.Brzoskwinia marchewka ogórek św og kiszony papryka

Barszcz biały z kiełbaską i ziemniakami.

Jabłko w cieście naleśnikowym(mleko,

mąka,jaja,cukier,olej,,cukier puder)

Kompot z owoców mieszanych.

Chleb żytni z masłem,kiełbasa

szynkowa,papryka.

Herbata owocowa z cukrem.

Kcal1023,16

Białka27,59

Tłuszcze35,19

Węglow143,54

Wt.

09.04

 

Płatki jęczmienne na mleku.

Bułka wieloziarnista,serek biały śmietankowy szczypiorek

pomidor ogórek papryka Jabłko.

Zupa ogórkowa z kluseczkami(kurczak,

og kisz,makaron zacierka,marchew,

pietruszka,cebula,śmietana 18%).

Kasza gryczana,gulasz wieprzowy(szynka

wieprzowa,cebula,olej,mąka,przyprawy)

ogórek kiszony .Kompot.

Mufinki jogurtowe(mąka jogurt

pr do piecz jaja olej cukier)

Napój mleczny z bananem.

(mleko kefir naturalnybanan)                                                                         

Kcal 1000,54

Białko40,60

Tłuszcze38,71

Węglow116,47

Śr.

10.04

Kawa zbożowa z mlekiem.

Chleb żytni z masłem,filet drobiowy pieczony,ogórek kiszony

Napar z herbaty czarnej z cukrem i cytryną.Banan pom kokt papryka

Zupa pomidorowa z ryżem(kurczak,ryż,

przec.pomidorowy,marchew,pietruszka,

cebula,natka,śmietana 18%).

Pierogi leniwe z brzoskwinią(ziemniaki,

ser biały półtłusty,mąka,jaja).Kompot

Sałatka owocowa(jabłko banan brzoskiwnia winogrono) z bitą

śmietaną i rodzynkami.

herbatniki

Kcal 1098,84

Białko35,26

Tłuszcz31,60

Węglow162,65

Czw.

11.04

Kawa zbożowa z mlekiem.

Chleb graham z masłem,ser żółty,

pomidor,szczypiorek.Gruszka.

pom koktailowy og kiszony papryka

Rosół drobiowy z makaronem(kurczak,

marchewka,pietruszka,cebula,seler,por,

kap.włoska,makaron nitka,natka).

Ziemniaki,mięso drobiowe gotowane,

Sur. z kapusty pekińskiej z papryką marchewkącebulką,sos majonezowo-jogurtowy.Kompot z owoców mieszanych.

Budyń owocowy

Pieczywo chrupkie

Kukurydziane.

Kcal 821,00

Białka36,84

Tłuszcze24,51

Węglow 107,09

Pt.

12.04

Kasza jaglana na mleku.Chleb wiejski

(pszenno-żytni) z masłem,

Jajko gotowane szczypiorek pom koktailowy ogórek papryka Napar z czarnej herbaty z cukrem i cytryną.Jabłko

Zupa krem z kalafiora(kurczak,ryż

marchew,pietruszka,cebula,kalafior,natka,

makaron,smietana18% grzanki)

Ziemniaki,kotleciki rybne mielone(filet z dorsza,jaja,bułka,cebula,olej,przyprawy).

Surówka z kapusty kiszonej.Kompot.

Legumina(mleko,kasza manna)

z sokiem malinowym

Kcal 851,22

Białka36,44

Tłuszcze27,56

Węglow108,42

Pogrubioną czcionką zaznaczono posiłki  w których znajdują się alergeny .W naszej kuchni  używane są produkty zawierające następujące alergeny pokarmowe :zboża zawierające gluten :pszenica ,żyto ,owies ,orkisz produkty pochodne. Jaja i produkty pochodne(np. panierka). Ryby i produkty pochodne(np. pasty rybne).Składniki zup :seler i  produkty pochodne (składniki przypraw).Świeże warzywa i owoce .Produkty mleczne :nietolerancja cukru mlekowego-laktozy ,alergia na białka mleka krowiego. Z przyczyn niezależnych i obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.

            INTENDENT                                                                        KUCHARZ                                                               DYREKTOR

 

 

BIP

Facebook

Witaj na naszej stronie