Jadłospis

JADŁOSPIS  OD 08.05.2023 DO 19.05.2023

 

Śniadanie

     Obiad

Podwieczorek

 

08.05

Pon .

Kawa zbożowa (kawa zbożowa ,

mleko ,cukier).

Chleb żytni z masłem,wędlina,

Sałata pomidor (papryka  ogórek)

Zupa ogórkowa z ziemniakami(kurczak ogórek kiszony

marchew,pietruszka,cebula,natka,śmiet18%).

Makaron  z serem białym i truskawkami .

Kompot(mieszanka owoców  mrożonych).

Bułka pszenna ,masło ,dżem wiśniowy ,mleko..mus owocowo-warzywny.

Ok

Kcal872,94

Białko33,98g

Tłuszcz22,66g

Węglow127,55g

09.05

Wt.

Płatki owsiane na mleku.

Bułka pszenna z masłem powidło.

Herbata(napar z czarnej herbaty z

cukrem i cytryną).Jabłko

(papryka ogórek kiszony)

Zupa meksykańska(kurczak ,mieszanka

meksykańska warzyw mrożonych ,marchew ,

pietruszka ,cebula ,ziemniaki ,śmietana 18%).

Ryż z jarzynami(kukurydza groszek) ,eskalopki drobiowe(filet drobiowy ,mąka,

jaja ,olej).Surówka z marchewki i jabłka.

Kompot(mieszanka owoców mrożonych).

Budyń owocowy(budyń w proszku,mleko)

Chałka z masłem.

 

Ok

Kcal929,96

Białko32,20

Tłuszcz23g

Węlow143,20g

10.05

Śr.

Kawa zbożowa(kawa zbożowa ,mleko,

cukier).Chleb żytni ,masło,

wędlina ,ogórek kiszony .Banan.

(pomidorki koktajlowe).

 

Zupa jarzynowa(kurczak ,marchew,pietruszka,

cebula,miesz.warzyw 8-skł ,natka,śmietana 18%).

Racuchy drożdżowe z jabłkiem(mleko ,mąka,

cukier ,drożdże ,jabłko ,jaja ,olej).

Kompot(mieszanka owoców mrożonych).

Chleb wieloziarnisty

 masło ,ser żółty,

pomidor.,szczypiorek

kawa z mlekiem.

Mleko smakowe

Ok

Kcal 968,81

Białko32,98g

Tłuszcz32,15g

Węglow121,30g

11.05

czw.

Ryż na mleku.

Chleb żytni,masło,twarożek ziarnisty

Herbata(napar z czarnej herbaty z

cukrem i cytryną).Jabłko

(marchewka papryka)

Zupa pomidorowa z pęczakiem(kurczak pęczak

marchew,pietruszka ,cebula ,natka,przec pomid.śmietana)

Ziemniaki,schab duszony w sosie własnym,surówka z czerwonej kapusty.

Kompot(mieszanka owoców mrożonych).

Pudding z kaszy kukurydzianej z  sosem truskawkowym.(kasza kukurydziana ,mleko ,truskawki,

miód ,mąka ziemniaczana ,cukier).herbatniki

Ok

Kcal 956,55

Białko 40,61

Tłuszcz 28,71

Węglow 128,74

12.05

Pt.

Kakao(kakao naturalne ,mleko).

Chleb żytni ,masło ,filet z makreli w

pomidorach .Jabłko.

(papryka,ogórek)

 

Zupa grysikowa(kurczak ,marchew,por,seler,

pietruszka ,cebula ,kasza manna,kap.włoska).

Ziemniaki ,kotleciki jajeczne(jaja,bułka czerstwa,bułka tarta,cebula,olej) ,surówka z kapusty pekińskiej z marchewką,cebulką i majonezem.Kompot.

 

Maślankabananowa

(maślanka naturalna banan

miód wielokwiatowy).

Bułeczka maślana.

 

Ok

Kcal 996,72

Białko 30,94g

Tłuszcz 38,26g

Węglow 124,94g

 

 

15.05

pon

Płatki kukurydziane na mleku.

Chleb żytni ,pasta jajeczna ze

szczypiorkiem.

Herbata(napar z czarnej herbaty z

cukrem i cytryną).Banan papryka

Zupa pieczarkowa(kurczak ,pieczarki ,marchew ,

cebula ,pietruszka k.pęczak ,śmietana 18%).

Ryż z truskawkami i bitą śmietaną truskawkową(mleko ,jaja ,mąka,cukier,truskawki

mrożone,olej,).

 Kompot(mieszanka owoców mrożonych).

mleko

Ciasto kakaowe z serem wyrób własny.

Mus owowcowy

 

Ok

Kcal 904,46

Białko 26,02

Tłuszcz 28,94

Węglow 129,97

16.05

Wt.

Kakao(mleko ,kakao naturalne).

Bułka  pszenna ,masło ,serek

homogenizowany .Jabłko

(marchewka ogórek).

Barszcz czerwony z łazankami(kurczak buraki marchew pietruszka cebula natka).

Ziemniaki ,kurczak pieczony w ziołach,

Fasolka żółta szparagowa gotowana.

Kompot(mieszanka owoców mrożonych).

Sałatka owocowa z bitą śmietanką i

Mleko waniliowe

Pieczywo chrupkie.

Ok

Kcal 985,34

Białko 47,40

Tłuszcz 26,34

Węglow 102,71

17.05

Śr.

Płatki jęczmienne na mleku.

Bułka wieloziarnista ,masło dżem

Owocowy Herbata  Banan  

pomidorki koktajlowe.

Zupa grochowa(kiełbasa ,groch ,marchew ,

cebula ,pietruszka ,natka ,makaron zacierka ).

Ryż z jabłkami(ryż ,jabłko ,cynamon ,masło cukier).

Kompot(mieszanka owoców mrożonych).

Chleb żytni z masłem ,wędlina sałata papryka

Kawa zbożowa z mlekiem.

Jogurt owocowy

Ok

Kcal 990,84

Białko 39,61

Tłuszcz 30,29

Węglow 133,42

18.05

czw

Kakao (kakao naturalne mleko cukier)

Chleb pszenny ,masło ,ser żółty ,

pomidor,szczypiorek sałata

Herbata(napar z czarnej herbaty z

cukrem i cytryną).Jabłko.ogórek kisz.

Zupa neapolitańska(kurczak ,marchew ,cebula ,

pietruszka,natka,ziemniaki,żółtko jaja,ser żółty)

Kasza gryczana ,zrazy wieprzowo-wołowe(szynka

wieprzowa ,mięso wołowe ,jaja ,cebula ,olej ).

Buraczki .Kompot z owoców mieszanych.

Legumina z sokiem malinowym

Chrupki kukurydziane

 

19.05

Pt.

Płatki ryżowe z mlekiem.

Bułka pszenna z masłem ,serek śmietankowy miód.Jabłko.

Papryka ogórek.

Zupa koperkowa(kurczak ,marchew ,pietruszka

cebula ,koperek ,makaron zacierka śmietana18%)

Ziemniaki ,dorsz smażony panierowany w

jajku i bułce tartej .Surówka z kapusty kiszonej.

Kompot(mieszanka owoców mrożonych).

Kisiel owocowy

Drożdżówka z serem

 

 

Pogrubioną czcionką zaznaczono posiłki  w których znajdują się alergeny .W naszej kuchni  używane są produkty zawierające następujące alergeny pokarmowe :zboża zawierające gluten :pszenica ,żyto ,owies ,orkisz produkty pochodne. Jaja i produkty pochodne(np. panierka). Ryby i produkty pochodne(np. pasty rybne).Składniki zup :seler i  produkty pochodne (składniki przypraw).Świeże warzywa i owoce .Produkty mleczne :nietolerancja cukru mlekowego-laktozy ,alergia na białka mleka krowiego. Z przyczyn niezależnych i obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.

            INTENDENT                                                                        KUCHARZ                                                               DYREKTOR

 

 

BIP

Facebook

Witaj na naszej stronie